2016-02-15

Ny cykelparkering öppen!

Nu öppnar vi dörrarna till Parkeringsbolagets hittills största cykelgarage – 60 platser i Vågmästargatans parkeringshus! Från och med den 15 februari kan du hyra låst och väderskyddad parkering för din cykel här.

Fram till 2035 ska Göteborg få närmare 150 000 nya invånare. Vägar, tunnlar, bostäder och verksamhetslokaler ska bli fler och bättre och helt nya stadsdelar – som Skeppsbron och Frihamnen - kommer att växa fram. Många av projekten sker samtidigt. Det innebär att det kommer bli svårt, för att inte säga omöjligt, att få plats med samma antal bilar som i dag. Trots detta ska staden fortfarande vara framkomlig för oss.
En del av Parkeringsbolagets uppdrag är att uppmuntra och främja andra resesätt än enbart med egen bil. Som att cykla till exempel.
– Det är roligt att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Tobias Hagman, byggchef på Parkeringsbolaget. Vill vi att människor till exempel ska cykla istället för att ta bilen, ska vi så klart erbjuda bra parkering även för cykeln.

Sedan tidigare har Parkeringsbolaget cykelparkeringar vid Hagbion och ytterligare en är på gång på Heden. 

Så hyr du plats i cykelgaraget på Vågmästargatan!

  • Det fins 60 platser och det är ”först till kvarn” som gäller.
  • Kontakta kundtjänst på kundtjanst@p-bolaget.goteborg.se för att anmäla ditt intresse.
  • Hyran är 5o kronor i månaden och betalning sker i förskott.
  • Du ingår avtalet genom att betala första fakturan och får då din nyckel.
  • Du hyr din plats månadsvis med automatisk förlängning. Uppsägningstiden är en kalendermånad.