Nyheter

Högupplösta bilder, fria för publicering, finns på Mynewsdesk  där vi också publicerar pressmeddelanden.

 

 • 2016-05-25

  Viktigt information om stadens telefoni

 • 2016-04-25

  Information om arbeten på besöksparkeringen Slingan på Saltholmen

  Ni som har p-tillstånd på Saltholmen Inre hamnen och som påverkas att vi gör arbeten på besöksparkeringen Slingan får stå på Grefabs platser på Inre hamnen mellan 26 och 29 april. Det är alltså platserna inom den röda markeringen (se bifogad karta) som gäller.

 • 2016-04-25

  Städschema 2016

  Vi kommer under perioden 9 maj till 2 juni göra en storstädning inne i våra p-hus.
  Under tiden som respektive p-hus städas kommer fastigheten att vara avstängd.

 • 2016-04-22

  Villkorsändring Saltholmen Långedrag

  Parkeringsbolaget har idag haft sammanträde och behandlat frågor om parkering på Saltholmen och i Långedrag.

  Handlingen som behandlades hittar ni här.

  Styrelsen fattade inte något beslut på detta sammanträde vad gäller villkorsändring av förhyrda platser till p-tillstånd.

 • 2016-04-20

  Villkorsändring Saltholmen Långedrag

 • 2016-04-05

  Dokumentation från mötet på Donsö 21 april

  21 mars höll Parkeringsbolaget ett informationsmöte på Donsö om förslaget att gå från förhyrda parkeringsplatser till tillstånd på Saltholmen och i Långedrag. Dokumentationen från det mötet finns nu tillgängligt.

 • 2016-03-24

  Driftstörning telefonparkering

  Vid lunchtid på skärtorsdagen uppstod ett fel hos bankerna som gjorde det svårt att betala med telefonparkeringen. Du kan som kund ha drabbats genom att din bankkort blivit blockerat. För att du ska kunna använda telefonparkeringen igen måste du aktivera ditt bankkort igen på www.dinparkering.se.

  Om du behöver hjälp, finns kundtjänst för telefonparkering dygnet runt på 031-774 37 00.

 • 2016-03-14

  Parkeringsbolaget på ny adress


  Från och med 4 april sitter Parkeringsbolaget i andra lokaler på Åvägen 17 J i
  Gårda. Du är välkommen att besöka oss där! Här ser du adressen på Google maps

  Under flytten som startar den 1 april kan det vara svårt att nå Min sida och se lediga p-tillståndsplatser här på vår hemsida.Vi ber om överseende för detta.  Vår kundtjänst är öppet som vanligt.  

 • 2016-03-11

  Välkomna på informationsmöte 21 mars

  Vi vet att det finns många frågor om villkorsändringen. 21 mars är ni därför välkomna på möte där vi har fokus på att lyssna och ge svar på frågor.

 • 2016-03-03

  Ny information om villkorsändring

  Parkeringsbolagets styrelse kommer att behandla frågan om villkorsändringen på Saltholmen och i Långedrag först på styrelsemötet i april. Anledningen är att styrelsen i morgon väljer en ny ordförande som tyvärr inte kan närvara eftersom han är på begravning. Datum för styrelsemötet i april är ännu inte bestämt.

 • 2016-02-15

  Ny cykelparkering öppen!

  Nu öppnar vi dörrarna till Parkeringsbolagets hittills största cykelgarage – 60 platser i Vågmästargatans parkeringshus! Från och med den 15 februari kan du hyra låst och väderskyddad parkering för din cykel här.

 • 2016-01-15

  Villkorsändring Saltholmen Långedrag

  Pressmeddelande

  I dag var ärendet om villkorsändringen på Saltholmen och i Långedrag uppe i Parkeringsbolagets styrelse, som beslutade att återremittera förslaget om att omvandla förhyrda platser till tillstånd. Bolaget ska nu utreda en rad olika förslag, bland annat en prövotid på ett år för att testa villkorsändringen samt att skapa fler platser.

 • 2015-12-30

  Konstnär och arkitekt i unikt samarbete på Skeppsbron

  Arkitektur ska integreras med konst när parkeringsanläggningen på Skeppsbron byggs. Nu är upphandlingen klar och uppdraget gick till internationellt erkända konstnären Lucy Skaer.

 • 2015-12-17

  Mot framtiden med självparkerande bilar

  Parkeringsbolaget inleder ett samarbete med Volvo Cars AB om självparkerande bilar.
  – Tillsammans ska vi undersöka vilka möjligheter detta kan ge och hur det kan påverka framtidens mobilitet och stadsplanering, säger Maria Stenström, vd för Parkeringsbolaget.
  Projektet heter "Självparkerande fordon – parkering som en tillgänglighetsfråga i hållbar stadsutveckling" och syftar till att utforska möjligheter som uppstår när automatiska fordon sätts in i ett större sammanhang. Det genererar ett unikt verktyg för att utveckla och interagera i ett bättre trafiksystem, och ger både lägre miljöbelastning och ökad effektivitet.

 • 2015-12-10

  Nu har vi uppdaterat appen!

  Nu har vi gjort uppdateringar på vår app Betala parkering, för såväl androidtelefoner som för Iphone. 

 • 2015-11-26

  Parkeringstillstånd ska öka tillgänglighet på Saltholmen

  Som ett led i att göra Saltholmen och Långedrag tillgängligt för fler vill nu Parkeringsbolaget ändra villkoren för att parkera. Enligt förslaget ska de 524 förhyrda platserna som finns i dag försvinna och ersättas med p-tillstånd. Styrelsen kommer att behandla frågan på ett extra insatt möte den 15 januari. OBS! Svaren på vanliga frågor är uppdaterade utifrån när styrelsen behandlade frågan den 15 januari. Svar på vanliga frågor finner du här: Aktuellt och bakgrund och fakta.
 • 2015-10-22

  Beslut taget – P-arken flyttas

  Den 21 oktober fattade Parkeringsbolagets styrelse det väntade beslutet: P-arken ska flyttas från Skeppsbron till Lilla Bommen.

 • 2015-10-21

  Ny parkering på Karl Johansgatan 81

  Den 1 november står en ny markparkering klar på Karl Johansgatan 81. Den ska ersätta p-platser som försvinner på Majstångsgatan och Ostindiegatan pga bostadsbyggnationer.

 • 2015-10-09

  P-arken flyttar

  För att ersätta de parkeringshus som försvinner när Hisingsbron byggs kommer P-arken troligtvis att flyttas. Parkeringsbolaget har utrett möjligheterna för att flytta P-arken och formellt beslut kommer att fattas av Parkeringsbolagets styrelse den 21 oktober.

 • 2015-09-28

  Appen Parkera i Göteborg kommer att släckas ner.

  Den gamla appen " Parkera i Göteborg" kommer släckas ner. Du måste därför ladda ner den nya appen Parkering Göteborg - Betala Parkering.

 • 2015-09-22

  Nya mynt inga problem för Parkeringsbolaget

  För Parkeringsbolaget är de nya mynten som Sverige får nästa år inga problem. Parkeringsbolaget upphandlar nu 700 moderna automater som också tar de nya mynten. För att klara stadens miljömål är det krav på de nya automaterna att de ska vara solcellsdrivna.

 • 2015-09-11

  Problem att komma fram per telefon?

  För tillfället har vi störningar i telefonisystemet.Det finns risk för att samtal inte kopplas fram till vår kundtjänst. Vi ber dig ringa igen eller maila ditt ärende på kundtjanst@p-bolaget.goteborg.se.

 • 2015-09-08

  Förändringar på parkeringen på Östra Lindholmen

  Måndagen den 7:e september ändrades delar av parkeringen på Östra Lindholmen då ett nytt kontorsbygge började byggas. Behovet av kontorsfastigheter i området är mycket stort och det behövs ytor för att bygga. En mindre del av parkeringsplatsen kommer att användas.

 • 2015-08-24

  Parkeringsbolaget är trippelcertifierat

  Parkeringsbolaget är nu certifierad enligt kvalitetsstandarden ISO 9001, miljöstandarden ISO 14001 samt arbetsmiljöstandarden OHSAS 18001. Därmed har Parkeringsbolaget ett mycket väl utfört ledningssystem samt bra ordning och reda på verksamheten.

 • 2015-07-01

  Ny parkering i Kvibergs Park

  Nu blir det enklare att ta sig med bil till  Kvibergs Park genom att drygt 500 nya parkeringsplatser har byggts

 • 2015-06-11

  Besöksparkering på Saltholmen och Långedrag

  Alla öar i Södra Skärgården är bilfria och ska du besöka dem finns det möjlighet att parkera din bil på Saltholmen, i Långedrag eller på Hinsholmskilen.  Vid fint badväder blir parkeringarna oftast fullbelagda. Då rekommenderar vi att resa kollektivt. Västtrafiks biljetter gäller även på båtarna till Södra Skärgården.

 • 2015-04-22

  Ny app för tjänsten Telefonparkering

  Idag lanseras en ny app, Parkering Göteborg – Betala parkering, med bättre funktionalitet och renare design för tjänsten Telefonparkering. Men en ny app kan du som parkerar i Göteborg betala din parkering snabbt, enkelt och bekvämt.

 • 2014-09-17

  Vinnaren i designtävling för innovativa cykelparkeringar är utsedd!

  Onsdagen den 17 september ordnade  Parkeringsbolaget tillsammans med Ung Företagsamhet och studenter från Teknisk Design på Chalmers en designtävling. Tävlingsuppgiften var att skapa idéer och bidra med en grov skiss av hur en cykelparkering skulle kunna utformas.

 • 2014-08-19

  Gatutställning på Första Långgatan

  Genom ett samarbete med en grupp fria konstnärer från Göteborgsateljéerna Taket Kultur och Hamnen 41 ställs ”Gatutställningen på Första Långgatan” ut på Parkeringshuset Snipans fasad.

 • 2013-12-03

  P-bolaget i unikt samarbete med Volvo Cars

  Självkörande bilar

 • 2013-10-19

  Projekt på gång om bättre ytskydd på Vågmästaregatans P-hus

 • 2013-06-20

  Samma nummer men mer service

  Kontaktcenter svarar nu alla parkeringskunder

 • 2013-02-12

  Shoppingtaxa på Heden

  Parkeringsbolaget vill förenkla tillvaron för bilister som kommer till centrala Göteborg. Därför ändrar vi nu avgifterna på Heden och inför rätt och slätt en Shoppingtaxa på 220 p-platser vid bussterminalen.  

 • 2011-11-21

  Pleasure Parking

  Idéverkstaden – en afton för framtidens parkeringshus!

 • 2010-07-13

  Lisebergs Ställplats Skatås

  Lisebergs Ställplats Skatås för husbilar liggeri ett naturskönt och mycket vackert området nära Lisebergs nöjespark och centrum i Göteborg.