Nyheter

Högupplösta bilder, fria för publicering, finns på Mynewsdesk  där vi också publicerar pressmeddelanden.

 

 • 2019-01-30

  Ny rapport om bilister i Göteborg

  Livspusslet påverkar bilism och parkering i GöteborgJu mer komplext vardagsliv, desto viktigare är det att kunna parkera i centrala Göteborg. Den slutsatsen drar forskare från VTI i en ny studie där bilåkande göteborgare får tycka till.

 • 2018-07-20

  Parkering som försvinner och som ersätts

  Det byggs som aldrig förr i Göteborg. Mark som tidigare användes till parkering behövs nu till annat. Det innebär att ett antal parkeringar försvinner -  men vi bygger också nytt!

 • 2018-07-20

  Samarbete för fler parkeringsplatser

  Göteborg ska vara en tillgänglig stad. För att möta parkeringsbehovet i samband med att parkeringsplatser försvinner samarbetar Got Event och Göteborgs Stads Parkering för att möjliggöra nya parkeringar i centrala lägen. Under sommaren öppnas 80 nya besöksplatser vid Ullevi, viket är ett första steg i att bättre nyttja centralt kommunägda ytor för flera behov.

 • 2018-02-23

  Nu finns Styr & Ställ på Hisingen

  I dag har de tre första stationerna med Styr & Ställ-cyklar invigts på Hisingen. Det handlar om två stationer på Lindholmen och en station vid Campus Lundby som nu kommer att göra det lättare att resa till, från och inom ett av Göteborgs mest expansiva områden.

 • 2018-02-21

  Invigning Styr & Ställ

  23 februari invigs Styr & Ställ-cyklar på Hisingen. Två stationer med hyrcyklar på Lindholmen och en station vid Campus Lundby ska göra det lättare att ta sig fram i ett av Göteborgs mest expansiva områden.

 • 2018-01-31

  Hitta Flytet – Parkeringens roll i en nära storstad

  Välkommen till MIGs frukostmöte den 9 februari för att lyssna till vår VD Maria Stenström som berättar hur vi vill förenkla invånarnas vardag idag och skapa förutsättningar för samarbete mellan olika aktörer i mobilitetskedjan.  

 • 2017-10-11

  Nu lanserar vi kundportalen Parkering Göteborg

  För att göra det enklare för dig att hitta den information du söker har vi nu delat upp våra två varumärken på olika webbplatser. Parkering Göteborg är vårt varumärke som möter dig som kund och genom att samordna all kommunal parkering under en tjänst förenklar vi resandet och gör staden mer tillgänglig.

 • 2017-09-29

  Avspärrningar i centrala Göteborg 30 september

  På grund av flera demonstrationer och evenemang i centrala Göteborg under lördagen den 30 september kommer polisen att stänga av ett större område för trafik.

 • 2017-09-18

  Fler toppmoderna betalautomater på gång

  Under våren sattes 700 moderna och solcellsdrivna betalautomater ut av Parkering Göteborg. Nu är det snart dags för 300 till inne i city. Tanken är att det ska vara klart i slutet av november för att underlätta julhandeln.

 • 2017-09-08

  Information om parkeringsanläggningen på Skeppsbron

  Göteborgs Stads Parkerings projekt att bygga en parkeringsanläggning på Skeppsbron är att betrakta som en del i stadens övergripande projekt här. Det är en väsentlig förutsättning för att utvecklingen av Skeppsbron med kajstråk, bostäder och mötesplatser ska kunna förverkligas.

 • 2017-08-25

  Ny lådcykelpool på gång!

  Till våren 2018 startar en ny lådcykelpool, och Göteborgs Stads Parkering sköter drift och underhåll.
  - Det här är ett effektivt och smart sätt att ta sig fram på när vi bygger en tätare stad, säger Johan Olofsson, kundansvarig.

 • 2017-08-17

  Integrerande konst i Göteborgs tunnlar

  Under pompa och ståt invigdes i går två tunnlar med mosaik som elever över hela Göteborg har gjort tillsammans. Över 1000 elever träffats över stadsdelsgränserna och skapat konst av mosaik som bidrar till en vackrare och tryggare stad.

 • 2017-08-10

  Centrala parkeringar lånas ut tillfälligt till EM i ridsport

  21 augusti börjar EM i ridsport. Det blir stor folkfest och delar av centrala
  staden förvandlas till en arena! Från och med nu och några veckor framåt lånar
  vi ut parkeringar i city till arrangemanget. Det kommer att bli lite trångt
  under tiden – åk därför gärna kollektivt!

 • 2017-08-07

  Vi hjälper dig när staden växer – besök oss på Kulturkalaset

  Stan ska växa med nästan en tredjedel till 2035. En konsekvens av detta är att det försvinner ett stort antal parkeringsplatser då marken behövs till bostäder och verksamheter. I Parkering Göteborgs container under Kulturkalaset berättar vi hur vi kan göra staden mer tillgänglig, även för dig som behöver ta bilen.

 • 2017-07-26

  Fel på betalautomat på Seminariegatan

  Uppdaterat 28 juli: Nu fungerar automaten som den ska!

  Dessvärre har vi upptäckt ett fel på betalautomaten på Seminariegatan (nummer 1267), som gör att du kan ha betalt för mycket för din parkering. Vi ber om ursäkt för detta!

 • 2017-07-14

  Platser för kunder med parkeringstillstånd för rörelsehindrade

  Vi har gjort förändringar på Saltholmen vad gäller parkeringsplatser för kunder med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Inför sommaren 2017 beslutades bland annat om fler platser för folkbokförda i Södra skärgården med parkeringstillstånd för rörelsehindrade då vi under en längre tid haft kö till dessa. Idag skrev GP om detta.

 • 2017-06-28

  Gamla mynt upphör gälla som betalning

  Den 30 juni upphör den gamla 1-kronan, 2-kronan och 5-kronan att gälla som betalning. Fram till fredag kan du betala med de gamla mynten i våra betalautomater för din parkering.

 • 2017-06-28

  Uppdatering appen

  Appen Parkering Göteborg som gör det enkelt att hitta och betala parkering i Göteborg utvecklas hela tiden. Nu finns en uppdatering av appen som för det ännu enklare.

 • 2017-06-21

  Ullevigaragets öppettider 2017

  Ullevigaraget har öppet följande tider:
  Söndag - torsdag klockan 06.00 - 00.30
  Fredag - lördag  klockan 06.00-02.00
  I samband med evenemang gäller andra öppettider.

 • 2017-05-16

  Ska du besöka Södra skärgården? Så här reser du enklast!

  Göteborgs södra skärgård lockar tusentals besökare varje år. Vi har samlat tips hur du enklast tar dig hit.

 • 2017-05-11

  Parkering försvinner - så jobbar vi för att hitta ersättningar

  Parkeringsbolaget arbetar intensivt med att hitta ersättningsplatser.Här kan du se vad vi jobbar med just nu

 • 2017-05-06

  7000 parkeringsplatser försvinner i centrala staden

  De närmaste åren kommer Göteborg att utvecklas snabbt – när flera stora byggprojekt drar igång. En konsekvens är att många parkeringsplatser i centrala staden påverkas.

 • 2017-04-20

  Parkering Göteborg gör det lättare att ha elbil

  För många är elbil en omöjlighet på grund av bristande laddningsmöjligheter. Det börjar Parkering Göteborg att åtgärda redan i höst.
  - Att erbjuda laddplatser är ett smart, hållbart och effektivt sätt att möta våra kunders och stadens behov, säger Maria Stenström, VD på Göteborgs Stads Parkering AB.

 • 2017-04-03

  Anteckningar från åttonde mötet från arbetsgruppen Saltholmen och Långedrag

  Nu anteckningarna klara från det sista ordinarie mötet med arbetsgruppen för Saltholmen och Långedrag.

 • 2017-03-15

  Självparkerande bilar - en framtid som redan är här

  Göteborgs Stads Parkering AB och Volvo Cars arbetade under förra året med ett projekt om självparkerande bilar. I går presenterades resultatet på ett gemensamt event.
  – Jag är minst sagt entusiastisk. Det känns oerhört spännande att delta i ett projekt som på ett så innovativt sätt främjar nya, hållbara resor, säger Maria Stenström, vd Göteborgs Stads Parkering AB.

 • 2017-03-08

  Gamla appen stängd

  Den 8 mars stängs den gamla appen Parkering Göteborg - betala parkering. Du kan inte längre starta någon parkering med den. Du kan inte heller betala med talsvar. För att betala med din telefon, ladda ner vår nya app Parkering Göteborg.

 • 2017-02-10

  Info om styrelsebeslut 10 februari

  I dag fattade Parkeringsbolaget några beslut som ska förbättra parkeringssituationen på Saltholmen, för dig som bor i Södra skärgården. Besluten ska genomföras snarast för att vara klara till sommarsäsongen.

 • 2017-02-10

  Anteckningar från mötet med arbetsgruppen Saltholmen/Långedrag

  Här kommer nu anteckningarna från arbetsgruppens möte från 12 januari.
  Sjunde minnesanteckningar.pdf

 • 2017-02-05

  Felmeddelande

  Uppdaterat 15.30: För tillfället är det stora störningar i telefonin i Göteborgs Stad. Det arbetas intensivt med att lösa problemen. Du kan dock nå oss på e-post!

 • 2017-02-03

  Parkeringsrapport 2017

  För att lyckas med att underlätta resandet för göteborgare och besökare och ingå i en kedja av möjligheter där bilen inte nödvändigtvis är med från start till mål krävs en gedigen kunskap om våra kunders behov.

 • 2017-01-16

  Minnesanteckningar från sjätte mötet med arbetsgruppen Saltholmen Långedrag

  I mitten av december höll arbetsgruppen Saltholmen Långedrag sitt sjätte möte. Nu är anteckningarna från det klara.

 • 2017-01-16

  Parkeringstillstånd för bidragsberättigade föreningar

  Nu säljer Parkeringsbolaget parkeringstillstånd till bidragsberättigade föreningar. De gäller på specificerade parkeringsytor som ägs av  idrotts- och föreningsförvaltningen. 

  I samband med detta sänks taxorna på följande områden: Skatås, Skatås ställplats, Ruddalen, Påvelund, Slottsskogsvallen boulebanan, Tuve ishall och Isdala. Nytt pris är 4 kr/timme för besöksparkeringen.

 • 2017-01-03

  Ny app

  Nu gör vi det ännu enklare för dig att hitta och betala parkering i Göteborg. I appen Parkering Göteborg finns det smarta funktioner som gör det lättare att hitta – både i appen och till ledig parkeringsplats.

 • 2016-12-22

  Självkörande taxi vann innovationstävling

  Det var gruppen Omnia som tog hem förstapriset i Innovation game där gymnasieelever tävlat på temat framtidens resor. Deras idé om självkörande taxi som körs på både land och vatten imponerade stort.
  – Det var jätteroligt! Vi jobbade till och med utanför skoltid, säger Theodore Egnell, en av deltagarna.

 • 2016-12-13

  I morgon stänger receptionen en timma tidigare

  I morgon onsdag stänger vår reception 15.30. Du når oss givetvis på telefon 031- 774 37 00. På torsdag har vi ordinarie öppettider igen, 8.00-16.30.
  Välkommen!

 • 2016-11-23

  Nu måste du byta till ett kort med chip för att betala med telefonen

  På grund av säkerhetskrav ser vi över våra betalsystem. Det innebär att du snart bara kan använda kort med chip för att betala din parkering i appen eller genom talsvar.

 • 2016-11-22

  Minnesanteckningar från femte mötet med arbetsgruppen Saltholmen och Långedrag

  Nu är anteckningarna från det femte mötet med arbetsgruppen Saltholmen och Långedrag klara. Här finns också ett par bilagor som diskuterades i gruppen.

 • 2016-10-18

  Utställningen Albedo

  Martin Formgrens utställning Albedo finns på fasaden på parkeringshuset Snipan på Första Långgatan.

 • 2016-10-17

  P-arken får ny hemvist

  P-arken har legat i Skeppsbron sedan den kom till Göteborg 1991. Nu är det dags att flytta på sig - men inte så långt. Under nästa år kommer den i stället ligga förankrad vid Lilla Bommen.

 • 2016-10-11

  Minnesanteckningar från tredje mötet med arbetsgruppen Saltholmen/Långedrag

  På det tredje mötet med arbetsgruppen Saltholmen/Långedrag var temat Trafik & logistik. Här kommer anteckningarna från det mötet.

 • 2016-09-29

  Förtydligande av villkorsdokument för Södra skärgården

  Vi har noterat att det finns många frågor om det villkorsdokument som skickades ut till boende i Södra skärgården som har förhyrd parkeringsplats eller parkeringstillstånd på Saltholmen och i Långedrag. I det bifogade dokumentet finns en del klargöranden.

 • 2016-09-15

  Nytt uppdragsdirektiv för T-Puss

  Nu har det kommit ett nytt uppdragsdirektiv för det som förut hette T-Puss.

 • 2016-09-13

  Parkeringshuset på Åkareplatsen rivs vid i början av 2017

  Göteborg växer så det knakar – inom 20 år får staden 150 000 nya invånare och massor av ny bebyggelse. En förutsättning för att skapa den hållbara, gröna och förtätade staden är att kollektivtrafiken fungerar väl.
  Åkareplatsen behövs för att bygga nytt resecentrum och därför ska parkeringshuset rivas med start 9 januari klockan 07.00.

 • 2016-09-09

  Minnesanteckning från arbetsgruppen Saltholmen/Långedrags andra möte

  Onsdagen 31 augusti hade arbetsgruppen som diskuterar parkeringsfrågan på Saltholmen och i Långedrag sitt andra möte. Temat den här gången var Fakta och statistik.

 • 2016-09-01

  700 nya betalautomater till Göteborg

  Parkeringsbolaget har just avslutat en av Sveriges största upphandlingar av betalautomater. Under hösten kommer de 700 automaterna att placeras ut. Efter det kan kunderna betala med fler kort, till exempel Visa och Mastercard, på samtliga automater. Närmare hälften av de nya betalautomaterna kan också ta de nya mynten. 

 • 2016-08-11

  Parkeringsbolaget på Kulturkalaset

  Hur vill du resa i framtiden? Det är frågan som Parkeringsbolaget ställer på
  Kulturkalaset i år. Dessutom bjuds på underhållning på ett hjul för liten och
  stor, cykeltaxi och film om självkörande bilar - för ett ge några exempel.

 • 2016-06-16

  Minnesanteckningar från referensgruppens första möte

  Parkeringsbolagets styrelse har gett i uppdrag att starta en referensgrupp tillsammans med representanter för dem som är berörda av parkeringsfrågorna på Saltholmen och i Långedrag. Den gruppen är nu tillsatt och hade sitt första möte i måndags.

 • 2016-04-25

  Städschema 2016

  Vi kommer under perioden 9 maj till 2 juni göra en storstädning inne i våra p-hus.
  Under tiden som respektive p-hus städas kommer fastigheten att vara avstängd.

 • 2016-04-22

  Villkorsändring Saltholmen Långedrag

  Parkeringsbolaget har idag haft sammanträde och behandlat frågor om parkering på Saltholmen och i Långedrag.

  Handlingen som behandlades hittar ni här.

  Styrelsen fattade inte något beslut på detta sammanträde vad gäller villkorsändring av förhyrda platser till p-tillstånd.

 • 2016-04-20

  Villkorsändring Saltholmen Långedrag

 • 2016-04-05

  Dokumentation från mötet på Donsö 21 april

  21 mars höll Parkeringsbolaget ett informationsmöte på Donsö om förslaget att gå från förhyrda parkeringsplatser till tillstånd på Saltholmen och i Långedrag. Dokumentationen från det mötet finns nu tillgängligt.

 • 2016-03-24

  Driftstörning telefonparkering

  Vid lunchtid på skärtorsdagen uppstod ett fel hos bankerna som gjorde det svårt att betala med telefonparkeringen. Du kan som kund ha drabbats genom att din bankkort blivit blockerat. För att du ska kunna använda telefonparkeringen igen måste du aktivera ditt bankkort igen på www.dinparkering.se.

  Om du behöver hjälp, finns kundtjänst för telefonparkering dygnet runt på 031-774 37 00.

 • 2016-03-14

  Parkeringsbolaget på ny adress


  Från och med 4 april sitter Parkeringsbolaget i andra lokaler på Åvägen 17 J i
  Gårda. Du är välkommen att besöka oss där! Här ser du adressen på Google maps

  Under flytten som startar den 1 april kan det vara svårt att nå Min sida och se lediga p-tillståndsplatser här på vår hemsida.Vi ber om överseende för detta.  Vår kundtjänst är öppet som vanligt.  

 • 2016-03-11

  Välkomna på informationsmöte 21 mars

  Vi vet att det finns många frågor om villkorsändringen. 21 mars är ni därför välkomna på möte där vi har fokus på att lyssna och ge svar på frågor.

 • 2016-03-03

  Ny information om villkorsändring

  Parkeringsbolagets styrelse kommer att behandla frågan om villkorsändringen på Saltholmen och i Långedrag först på styrelsemötet i april. Anledningen är att styrelsen i morgon väljer en ny ordförande som tyvärr inte kan närvara eftersom han är på begravning. Datum för styrelsemötet i april är ännu inte bestämt.

 • 2016-02-15

  Ny cykelparkering öppen!

  Nu öppnar vi dörrarna till Parkeringsbolagets hittills största cykelgarage – 60 platser i Vågmästargatans parkeringshus! Från och med den 15 februari kan du hyra låst och väderskyddad parkering för din cykel här.

 • 2015-12-30

  Konstnär och arkitekt i unikt samarbete på Skeppsbron

  Arkitektur ska integreras med konst när parkeringsanläggningen på Skeppsbron byggs. Nu är upphandlingen klar och uppdraget gick till internationellt erkända konstnären Lucy Skaer.

 • 2015-12-17

  Mot framtiden med självparkerande bilar

  Parkeringsbolaget inleder ett samarbete med Volvo Cars AB om självparkerande bilar.
  – Tillsammans ska vi undersöka vilka möjligheter detta kan ge och hur det kan påverka framtidens mobilitet och stadsplanering, säger Maria Stenström, vd för Parkeringsbolaget.
  Projektet heter "Självparkerande fordon – parkering som en tillgänglighetsfråga i hållbar stadsutveckling" och syftar till att utforska möjligheter som uppstår när automatiska fordon sätts in i ett större sammanhang. Det genererar ett unikt verktyg för att utveckla och interagera i ett bättre trafiksystem, och ger både lägre miljöbelastning och ökad effektivitet.

 • 2015-12-10

  Nu har vi uppdaterat appen!

  Nu har vi gjort uppdateringar på vår app Betala parkering, för såväl androidtelefoner som för Iphone. 

 • 2015-11-26

  Parkeringstillstånd ska öka tillgänglighet på Saltholmen

  Som ett led i att göra Saltholmen och Långedrag tillgängligt för fler vill nu Parkeringsbolaget ändra villkoren för att parkera. Enligt förslaget ska de 524 förhyrda platserna som finns i dag försvinna och ersättas med p-tillstånd. Styrelsen kommer att behandla frågan på ett extra insatt möte den 15 januari. OBS! Svaren på vanliga frågor är uppdaterade utifrån när styrelsen behandlade frågan den 15 januari. Svar på vanliga frågor finner du här: Aktuellt och bakgrund och fakta.
 • 2015-10-22

  Beslut taget – P-arken flyttas

  Den 21 oktober fattade Parkeringsbolagets styrelse det väntade beslutet: P-arken ska flyttas från Skeppsbron till Lilla Bommen.

 • 2015-10-21

  Ny parkering på Karl Johansgatan 81

  Den 1 november står en ny markparkering klar på Karl Johansgatan 81. Den ska ersätta p-platser som försvinner på Majstångsgatan och Ostindiegatan pga bostadsbyggnationer.

 • 2015-10-09

  P-arken flyttar

  För att ersätta de parkeringshus som försvinner när Hisingsbron byggs kommer P-arken troligtvis att flyttas. Parkeringsbolaget har utrett möjligheterna för att flytta P-arken och formellt beslut kommer att fattas av Parkeringsbolagets styrelse den 21 oktober.

 • 2015-09-28

  Appen Parkera i Göteborg kommer att släckas ner.

  Den gamla appen " Parkera i Göteborg" kommer släckas ner. Du måste därför ladda ner den nya appen Parkering Göteborg - Betala Parkering.

 • 2015-09-22

  Nya mynt inga problem för Parkeringsbolaget

  För Parkeringsbolaget är de nya mynten som Sverige får nästa år inga problem. Parkeringsbolaget upphandlar nu 700 moderna automater som också tar de nya mynten. För att klara stadens miljömål är det krav på de nya automaterna att de ska vara solcellsdrivna.

 • 2015-09-11

  Problem att komma fram per telefon?

  För tillfället har vi störningar i telefonisystemet.Det finns risk för att samtal inte kopplas fram till vår kundtjänst. Vi ber dig ringa igen eller maila ditt ärende på kundtjanst@p-bolaget.goteborg.se.

 • 2015-09-08

  Förändringar på parkeringen på Östra Lindholmen

  Måndagen den 7:e september ändrades delar av parkeringen på Östra Lindholmen då ett nytt kontorsbygge började byggas. Behovet av kontorsfastigheter i området är mycket stort och det behövs ytor för att bygga. En mindre del av parkeringsplatsen kommer att användas.

 • 2015-08-24

  Parkeringsbolaget är trippelcertifierat

  Parkeringsbolaget är nu certifierad enligt kvalitetsstandarden ISO 9001, miljöstandarden ISO 14001 samt arbetsmiljöstandarden OHSAS 18001. Därmed har Parkeringsbolaget ett mycket väl utfört ledningssystem samt bra ordning och reda på verksamheten.

 • 2015-07-01

  Ny parkering i Kvibergs Park

  Nu blir det enklare att ta sig med bil till  Kvibergs Park genom att drygt 500 nya parkeringsplatser har byggts

 • 2015-06-11

  Besöksparkering på Saltholmen och Långedrag

  Alla öar i Södra Skärgården är bilfria och ska du besöka dem finns det möjlighet att parkera din bil på Saltholmen, i Långedrag eller på Hinsholmskilen.  Vid fint badväder blir parkeringarna oftast fullbelagda. Då rekommenderar vi att resa kollektivt. Västtrafiks biljetter gäller även på båtarna till Södra Skärgården.

 • 2015-04-22

  Ny app för tjänsten Telefonparkering

  Idag lanseras en ny app, Parkering Göteborg – Betala parkering, med bättre funktionalitet och renare design för tjänsten Telefonparkering. Men en ny app kan du som parkerar i Göteborg betala din parkering snabbt, enkelt och bekvämt.

 • 2014-09-17

  Vinnaren i designtävling för innovativa cykelparkeringar är utsedd!

  Onsdagen den 17 september ordnade  Parkeringsbolaget tillsammans med Ung Företagsamhet och studenter från Teknisk Design på Chalmers en designtävling. Tävlingsuppgiften var att skapa idéer och bidra med en grov skiss av hur en cykelparkering skulle kunna utformas.

 • 2014-08-19

  Gatutställning på Första Långgatan

  Genom ett samarbete med en grupp fria konstnärer från Göteborgsateljéerna Taket Kultur och Hamnen 41 ställs ”Gatutställningen på Första Långgatan” ut på Parkeringshuset Snipans fasad.

 • 2013-12-03

  P-bolaget i unikt samarbete med Volvo Cars

  Självkörande bilar

 • 2013-10-19

  Projekt på gång om bättre ytskydd på Vågmästaregatans P-hus

 • 2013-06-20

  Samma nummer men mer service

  Kontaktcenter svarar nu alla parkeringskunder

 • 2013-02-12

  Shoppingtaxa på Heden

  Parkeringsbolaget vill förenkla tillvaron för bilister som kommer till centrala Göteborg. Därför ändrar vi nu avgifterna på Heden och inför rätt och slätt en Shoppingtaxa på 220 p-platser vid bussterminalen.  

 • 2011-11-21

  Pleasure Parking

  Idéverkstaden – en afton för framtidens parkeringshus!

 • 2010-07-13

  Lisebergs Ställplats Skatås

  Lisebergs Ställplats Skatås för husbilar ligger i ett naturskönt och mycket vackert området nära Lisebergs nöjespark och centrum i Göteborg.