2016-08-11

Parkeringsbolaget på Kulturkalaset

Hur vill du resa i framtiden? Det är frågan som Parkeringsbolaget ställer på
Kulturkalaset i år. Dessutom bjuds på underhållning på ett hjul för liten och
stor, cykeltaxi och film om självkörande bilar - för ett ge några exempel.

Göteborg växer så det knakar och inom 20 år kommer staden att få 150 000 nya invånare. Det innebär att det är blir svårt att använda bilen på samma sätt som vi gör i dag. Men hur vill vi resa i framtiden? Det är frågan som Parkeringsbolaget vill diskutera med besökarna under årets upplaga av Kulturkalaset.

Vi behöver alla bidra till att skapa en hållbar stad. Bilen kan vara en del av resan, men vi ska också tänka igenom hur vi kan resa mer miljösmart. Kanske är självkörande bilar en del av lösningen? Parkeringsbolaget visar en film, på både engelska och svenska,  om hur det kan påverka stadens utformning. Att cykla blir också en allt attraktivare lösning för många.

Apropå cykel: tillsammans med Pling transporter erbjuder Parkeringsbolaget cykeltaxi tisdag till lördag mellan 17.00 och 23.00, som kör tillbaka kulturkalasbesökare till sin bilparkering.

Och missa inte heller cykeljonglören Hjalmar Risinger som ger föreställningar lördag och söndag klockan 13.00 och 15.00! Skoj för både stor och liten!

Så det finns alltså all anledning att komma till Parkeringsbolagets container vid Stora teatern. Välkomna!
Öppettider: tisdag-lördag 12.00-23.00, söndag 12.00-18.00