2018-02-23

Nu har Hisingen fått sina första Styr & Ställ-stationer

I dag har de tre första stationerna med Styr & Ställ-cyklar invigts på Hisingen. Det handlar om två stationer på Lindholmen och en station vid Campus Lundby som nu kommer att göra det lättare att resa till, från och inom ett av Göteborgs mest expansiva områden.

Sedan 2010 har det varit möjligt att låna någon av de 1 000 Styr & Ställ-cyklarna på de 68 stationerna som finns på fastlandet i Göteborgs centrum. Tack vare ett samarbete mellan Göteborgs Stads Parkering, Lindholmen Science Park, Volvo Group och Älvstranden Utveckling går det nu att lägga till tre stationer på Hisingen.

– Vi har ett ansvar att göra vardagen enklare för alla som bor, arbetar och besöker Göteborg. Det gäller att erbjuda lösningar som gör att människor hittar flytet i sin vardag. Behovet av att resa och förflytta sig finns alltid, men lösningarna förändras när staden utvecklas, säger Maria Stenström, VD Göteborgs Stads Parkering.

Med gemensamma krafter och till en trumpetfanfar lyfte hon tillsammans med Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park, Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling AB och Ola Hansson, Sverigechef Volvo Group Real Estate bort tygskynket från de första Styr & Ställ-cyklarna på Hisingen under invigningsceremonin.

I dag arbetar och studerar 24 000 personer på Lindholmen. Till det kommer snart 3 000 boenden. Och ännu fler ska det blir.

– Äntligen får vi denna möjlighet att röra oss inom Lindholmen, till Campus Lundby och över älven, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park.

– Snart finns det 11 000 anställda på Volvos Campus Lundby. För oss är det viktigt att knyta ihop dessa med Volvoanställda och andra som jobbar på Lindholmen, säger Ola Hansson som cyklade från Campus Lundby innan invigningen.

– Som vi har väntat på detta. Göteborg växer och här blir det nu en tät blandstad, säger Lena Andersson.

Under dagens invigningsceremoni bjöds det på kaffe och bulle. De 100 första deltagarna fick också ett årsabonnemang på Styr & Ställ. 

Bild från vänster: Niklas Wahlberg VD Lindholmen Science Park, Ola Hansson Sverigechef Volvo Group Real Estate, Lena Andersson VD Älvstranden Utveckling, Maria Stenström VD Göteborgs Stads Parkering

Kontaktperson

Jonas Eriksson, Press- & Medieansvarig Göteborgs Stads Parkering

031-774 37 03

jonas.eriksson@p-bolaget.goteborg.se

Fakta om Styr & Ställ på Lindholmen och Campus Lundby

De tre stationerna kommer att finnas på Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, vid Lindholmsallén 12 och vid Volvo Group B-porten i Lundby, Gropegårdsgatan 2. Varje station har plats för 20 cyklar och stationerna fungerar på samma sätt som stationerna i centrala Göteborg söder om Göta älv.

För att hyra en cykel skaffar man sig ett abonnemang. Antingen köper man ett tredagars abonnemang vid en cykelstation, eller ett säsongsabonnemang online. Leverantör av cyklarna är JCDecaux. När man lånar en cykel är de första 30 minuterna alltid gratis, oavsett hur många gånger man lånar under ett dygn. Andra halvtimmen kostar därefter 10 kr, tredje halvtimmen 20 kr och fjärde halvtimmen och längre 40 kr. Du kan läsa mer på www.goteborgbikes.se.

Styr & Ställ på Lindholmen – Lundby är ett samarbete mellan Göteborgs Stads Parkering, Lindholmen Science Park, Volvo Group och Älvstranden Utveckling.