2016-10-18

Utställningen Albedo

Martin Formgrens utställning Albedo finns på fasaden på parkeringshuset Snipan på Första Långgatan.

De 16 storskaliga utskrifterna är i original collage som skapats genom olika lager av fotografi och måleri. 

-
  Utställningen visar på det poetiska i en stads föränderlighet och fångar samtidigt den aura som omgärdar de vardagliga saker vi passerar dagligen. Titeln ”Albedo” syftar till det som inom alkemin kallas ”den vita fasen”, en fas som kännetecknas av omvandling, säger Martin Formgren, konstnär.

- Kultur är årets jubileumstema inför Göteborgs firande 2021. Vårt bidrag är att göra det möjligt för Martin Formgrens verk att visas dygnet runt i ett års tid. Vad är då lämpligare än en fasad på ett parkeringshus på en vältrafikerad gata som trafikeras av många olika trafikanter: gående, cyklister, spårvagnsåkare och bilister? säger Maria Berntsson, kommunikationschef på Parkeringsbolaget.  

-
Detta unika område i stadsdelen Masthugget står inför en övergripande omdaning, och utställningens titel Albedo syftar till en process där något är i förändring. Med bakgrund av detta får verken ytterligare en dimension av poetisk realism när dem presenteras på just denna plats, säger Sarah Hansson, Göteborg Konst.

Utställningen är ett samarbete mellan konstnären, Parkeringsbolaget och Göteborg Konst.

Martin Formgren (1976) bor och arbetar i Göteborg. Han är utbildad på Konsthögskolan Valand 2006- 2009, Umeå Konsthögskola 2004-2006 och Akademie Der Bildenden Kunst i Wien 2008.

https://www.instagram.com/martinformgren 

http://martinformgren.tumblr.com

För ytterligare information kontakta:
Martin Formgren, 070-019 48 22, konstnär
Maria Berntsson, 031-774 37 49, kommunikationschef, Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag
Sarah Hansson, 031- 368 32 54, projektsamordnare Göteborg Konst