Ekonomi och finansiering

I femtio år har vi arbetat med att göteborgarna ska kunna hitta en parkering och betala för den tid deras bil står där. Och det gör vi fortfarande. Men staden förändras och det gör vår omvärld också. Bilarna har blivit fler precis som fotgängarna, cyklisterna och alla de som reser kollektivt. Göteborg är mycket större än staden och dess centrum – och det märks. 

Ett år som motor för hållbar mobilitet

Om vi vill ha ett Göteborg som är tillgängligt och välkomnande även i framtiden så behöver vi arbeta hållbart och använda den digitalisering som påverkar oss alla på ett sätt som gör våra resor enklare och smidigare. Därför har vi utvecklat vår app, Parkering Göteborg, som hjälper till med att planera hur resan görs bäst, var det finns ledig parkering och hur man kan byta till hyrcykel, spårvagn eller kanske buss. Det har blivit enklare att betala och du behöver inte veta i förväg hur länge du behöver parkera. 

Idag handlar vårt jobb inte bara om bilar och om betalningar. Vi arbetar mest med människor som bor runt Göteborg, arbetar här eller är på besök. 

Årsredovisningar